Reiki cursussen (Brabant & Twente)

Leer zelf Reiki geven

Reiki cursus 1, 2 en 3a omgeving Nijmegen-Boxmeer

Iedereen kan Reiki leren. Het is niet nodig speciale talenten of een vooropleiding te hebben. De bereidheid Reiki te geven en ontvangen is vaak voldoende. Een Reiki cursus wordt vaak als iets heel bijzonders beleefd.

Je leert ervaren wat healing is en hoe je energie kunt doorgeven aan jezelf en indien gewenst aan je familie, kinderen, vrienden en anderen.

Reiki als helende energie 

Reiki is een methode om jezelf en anderen energie te geven die helpend kan zijn voor lichaam en geest. Tijdens een behandeling wordt de energie doorgegeven aan je lichaam, de chakra’s en de aura.

Chakra’s zijn punten in ons energielichaam welke een wisselwerking vormen tussen ons fysieke en geestelijk lichaam. Elke chakra staat in verbinding met een aantal organen. Als ze in balans zijn voel je jezelf ook goed. De chakra’s kunnen echter door allerlei emotionele, maar ook lichamelijke gebeurtenissen geblokkeerd raken. Bij Reiki behandel je ze, Reiki zorgt dus voor een betere doorstroom van de energie.

Reiki 1 cursus (Brabant en Twente)

Tijdens de Reiki 1 cursus ontvang je een inwijding, deze herstelt je gaven om energie te kunnen ontvangen en door te geven. Je leert hoe je deze helende energie voor jezelf en anderen kunt gebruiken. Tijdens de inwijding wordt er een reinigingsproces van je lichaam en geest in gang gezet. Dit kan je intuïtieve en spirituele ontwikkeling versterken. Dit proces zal na de cursus blijven doorwerken.

Leer zelf behandelen en ervaar de energie!

Wat er aan bod komt tijdens de Reiki cursus 1:
 • Je leert over de Reiki, chakra’s en de achtergrond (kort)
 • Je gaat voelen wat energie is
 • Jouw persoonlijke spirituele ontwikkeling
 • Overzichtelijke stappen van het geven van een behandeling
 • Je ervaart hoe je een Reiki behandeling kunt geven

De cursus is vooral heel praktisch. We besteden relatief weinig tijd aan de theorie, maar vooral aan het oefenen.

Tijdsduur

De cursus duurt twee avonden of één dag. We werken in kleine groepjes met min. 2 – max. 3, zodat er voldoende persoonlijke aandacht is.

Wat vonden anderen?

Voor de praktische informatie en wat andere cursisten vonden, kijk hier

Reiki 2 cursus (Brabant & Twente)

De Reiki cursus 2 is een waardevolle verdieping op Reiki 1.

Je bent inmiddels bekend met het werken met energie, nu ga je nog een stapje verder.
De cursus bestaat uit één inwijding. Je krijgt drie Reiki symbolen tot je beschikking en leert hiermee werken. Deze drie symbolen werken op het emotionele, het mentale en het fysieke niveau.

Deze cursus zal ook je persoonlijk proces weer verder op gang helpen.
Leer en ervaar hoe je op afstand kunt behandelen

Wat er aan bod komt tijdens de Reiki cursus 2:
 • Je leert de 3 symbolen, de bijbehorende namen en hoe je ze kunt gebruiken
 • Je gaat iemand behandelen op afstand
 • Je ervaart hoe je Reiki kunt sturen naar een bepaalde situatie
 • Je leert Reiki sturen door de tijd heen
Tijdsduur

De cursus duurt één dagdeel (ochtend, middag of avond). We werken in kleine groepjes met min. 2 – max. 4, zodat er voldoende persoonlijke aandacht is.

Wat vonden anderen?

Voor de praktische informatie en wat andere cursisten vonden, kijk hier

Reiki 3a cursus

Je hebt Reiki 1 & 2 gedaan en je wilt nog een stapje verder?
Dan kun je de Reiki 3A cursus volgen. Bij Reiki 3A wordt je aspirant master, het is het begin van de Reiki Master. Bij Reiki 3A ontvang je de Masterinwijding en leer je het vierde symbool, het Mastersymbool.

Door deze inwijding groei je verder op persoonlijk en spiritueel niveau.
Na deze cursus ben je nog geen master, maar kun je wel met het mastersymbool werken, waardoor de behandelingen nog krachtiger worden.

Tegelijkertijd is de cursus bedoeld om nog weer even kort Reiki 1 & 2 op te frissen, er is ruimte voor vragen en we herhalen een aantal technieken van Reiki 1 (zonder behandeltafel) & Reiki 2.

Wat er aan bod komt tijdens de Reiki cursus 3A:
 • Je leert het Mastersymbool
 • We doen een geleide meditatie op de mastersymbool
 • Korte herhaling Reiki 1: behandelen (zonder behandeltafel)
 • Korte herhaling Reiki 2: energie sturen

Reiki 3B: Wil je Reiki Master worden en zelf mensen inwijden dan zul je de opleiding tot Reiki master moeten volgen. Deze wordt niet gegeven binnen Positivity.

Tijdsduur

De cursus duurt één dagdeel (ochtend, middag of avond). We werken in kleine groepjes met min. 2 – max. 4, zodat er voldoende persoonlijke aandacht is.

Wat vonden anderen?

Voor de praktische informatie en wat andere cursisten vonden, kijk hier

Locatie Reiki cursus

De Reiki 1, 2 en 3a cursus wordt gegeven bij Positivity, coaching & training  in Vortum-Mullem, Brabant (omgeving Nijmegen, Boxmeer, Cuijk, Venray, Gennep, Uden)

Tot 2019 zat Positivity in Twente, op aanvraag zijn er in Twente nog cursussen mogelijk (omgeving Almelo, Hengelo, Oldenzaal, Deventer, Nijverdal, Enschede, Delden – Overijssel).

Tarieven

Inbegrepen in de prijs is koffie, thee, iets lekkers (broodje bij een dag cursus) en een certificaat. Kijk hier voor alle prijzen.

Data cursussen

Alle cursussen staan op de eventspagina, kijk hier. Wil je graag deelnemen, maar schikt de data niet, laat het me weten.

Wat vonden anderen van de cursus?

Hieronder een paar recensies, onderaan de pagina bij referenties staan nog meer reacties.

Inge: “De Reiki 1 cursus gevolgd, een prettige, rustige sfeer, veel parate kennis en tips! Er is letterlijk een nieuwe wereld voor mij ‘opengegaan’ Christa, Bedankt hiervoor!!”

Sandra van Vertwenz: “Christa, dank je wel voor de fijne Reiki 1 cursus die ik bij jou heb gevolgd. Gewoon praktisch en down to earth. Ik vind het heerlijk om dat dagelijkse momentje voor mezelf te pakken en dan de energie voelen stromen. “

Anne  “Wat een zinvolle en fijne avond was de Reiki 2, en tot in de puntjes verzorgd. Je bent een mooi mens en wat je doet is heel waardevol. Dank daarvoor!”

Interesse in de Reiki cursus?

Neem contact met mij op!

Resultaten

Zelf behandelen

Na de cursus kun je jezelf en anderen een reiki behandeling geven

Spiritele ontwikkeling

Je zet een stap in je persoonlijke en spirituele ontwikkeling

Makkelijker ontspannen

Kom beter in balans  en voel je meer ontspannen

Referenties

Aanmelden voor de Reiki cursus?

Voor de mogelijkheden, neem contact op!