Familieopstellingen (Regio Boxmeer - Land van Cuijk)

Familieopstellingen individueel

Een Familie opstelling is een manier om inzicht te krijgen in jezelf, jouw gedrag, heftige emoties, klachten en verstoorde (familie) relaties. Uitgangspunt bij familieopstellingen is dat veel persoonlijke problemen voortkomen uit onze binding met het familiesysteem. Onbewust nemen we helpende, maar helaas ook beperkende patronen mee.

Als volwassene functioneren we nog vaak onbewust volgens deze patronen. Deze “verstrikkingen” kunnen voor klachten en problemen zorgen. Door het doen van een opstelling kan je inzicht krijgen in jouw plek, gedrag en onbewuste processen en kan waar mogelijk de ‘balans’ hersteld worden. Dit proces blijkt heel effectief en helend.

Herkenbaar? Dat je regelmatig in je leven tegen dezelfde problemen of patronen aanloopt, dat het niet lukt om te veranderen, wat je ook doet of probeert.

Van die terugkerende klachten zoals;

 • Onverklaarbare schuldgevoelens
 • Gevoelens van eenzaamheid
 • Snel geprikkeld en geïrriteerd zijn
 • Laag zelfbeeld
 • Niet goed je plek kunnen vinden (privé of werk gerelateerd)
 • Je onzichtbaar willen maken
 • Familierelaties die niet lekker lopen
 • Je vaak onveilig voelen
 • Overmatig zorgen maken over anderen
 • Je niet voluit leeft….

Dan kan een opstelling iets voor jou zijn. Kijk hier voor meer informatie of neem contact met me op.

Wat zijn Familieopstellingen?

Familieopstellingen zijn een manier om inzicht te krijgen in levensvragen en problemen.

Je familie van herkomst, het gezin waarin je bent geboren is het belangrijkste systeem waar je deel van uitmaakt. Jouw gezin maakt ook weer onderdeel uit van een familie. Onze familie en onze voorouders spelen een veel grotere rol in ons leven dan we vaak beseffen. Ieder familiesysteem heeft zijn geschiedenis, zijn eigen manier van omgaan met de dingen, zijn gevoeligheden, zijn gelukkige en verdrietige momenten…

Het netwerk, de rollen en patronen zijn vaak onzichtbaar. Maar ze bepalen in heel veel gevallen hoe je je gedraagt, of hoe je je niet gedraagt.

Bert Hellinger – Systemisch werken

Familieopstellingen is een methode, ontwikkeld door de Duitser Bert Hellinger.

De onderliggende filosofie onder opstellingen is Systemisch Werk. Familieopstellingen gaan direct naar de onbewuste oorzaak en kunnen het het diepste van de ziel raken. Vastzittende emoties en overtuigingen kunnen op deze manier vrijkomen.

Het is een manier om inzicht te krijgen in jouw plek in een (familie) systeem en je verhouding met de anderen in dat systeem. Je krijgt mogelijk inzicht waar belemmeringen zitten en waarom je steeds opnieuw vervalt in bepaald gedrag dat je belemmert in je ontwikkeling en groei.

Een opstelling is van te voren niet te voorspellen, het mogelijke “resultaat” daarom ook niet, elke opstelling zal een ander verloop hebben. 

Hoe werkt het?

Voor meer informatie over hoe een familieopstelling werkt, scroll iets naar boven (laptop) of onder (mobiel) en kijk bij hoe werkt het en praktische informatie.

Individuele Familieopstelling

Als je een vraag/thema inbrengt bij een familieopstelling, dan doe je dat zonder dat je eigen familieleden aanwezig zijn. Voorafgaand aan de opstelling geef je aan wat het thema is waar je graag meer inzicht in zou willen of het probleem wat je in je leven ervaart. Ik zal je vragen naar feitelijke informatie uit je familiesysteem. Je vraag hoeft overigens niet met je familie te maken te hebben, maar kan juist over je eigen patronen en persoonlijke ontwikkeling gaan.

Op basis van jouw thema zal ik als begeleider aangeven wie/wat we gaan opstellen. We maken hierbij gebruik van vloerankers, poppetjes of andere voorwerpen uit de ruimte. Iets kan bijvoorbeeld je vader, moeder, vrijheid of jezelf representeren.

Wat voel je bij een bepaalde plek? Wat zou zorgen voor meer ruimte, balans of vrijheid. Ik begeleid je door de stappen van de opstelling.

Inzichten

Een opstelling wordt vaak als iets heel bijzonders ervaren, met intense emoties en gevoelens die veel inzicht geven.

De familieopstellingen vinden plaats in Vortum Mullem (omgeving Boxmeer, Nijmegen, Cuijk, Venlo, Uden)

Familieopstelling iets voor jou?

Een familieopstelling bij Positivity kan je helpen om meer inzicht te krijgen in klachten, problemen, gedrag of patronen.

Mogelijke thema’s/vragen
 • Het lukt me maar niet om keuzes te maken, hoe komt dat…
 • Hoe kan ik beter mijn grenzen bewaken?
 • Ik voel me vaak neerslachtig en ik snap niet waarom….
 • Ik maak me ontzettend druk om wat anderen denken en heb daar last van
 • Ik ben geneigd om voor iedereen te willen zorgen en dat kost me veel energie…
 • En vele andere thema’s….

Neem contact op voor een kosteloos kennismakingsgesprek

Praktische informatie

Een individuele opstelling is vaak onderdeel van een coachtraject. Indien gewenst is het echter ook mogelijk om een losse opstelling te doen of een systemisch coachtraject te volgen.

Individuele opstelling: Deze privé opstelling duurt 1,45 tot 2 uur aaneengesloten; het bestaat uit een intake, de opstelling en een kort nagesprek, tarief hiervoor is €125,-.

Systemisch coachtraject: Traject bestaande uit 8 coachuren waarbij we via Familieopstellingen en Systemisch Werken met je coachvraag aan de slag gaan.

Het is tevens mogelijk om een familieopstelling te doen in groepsverband met andere deelnemers (niet je eigen familie). Voor meer informatie kijk hier.

Gaat de factuur via de werkgever of is het een zakelijke vraag dan gelden andere tarieven, neem gerust even contact op. 

Locatie Familieopstellingen regio Boxmeer

Familieopstellingen vinden plaats bij Positivity, coaching & training in Vortum-Mullem, Brabant (Vortum-Mullem ligt binnen een half uur rijden van o.a. Boxmeer, Cuijk, Beugen, Venray, Gemert, Deurne, Venray, Gennep, Overloon, Uden, Venlo)

Achtergrond Begeleider

In de afgelopen jaren heb ik verschillende opleidingen afgerond op het gebied van familie opstellingen:

 • Bert Hellinger Instituut: Opleiding begeleiden Familie Opstellingen
 • Bert Hellinger Instituut: Opleiding Systemisch Coachen
 • NTI NLP Limmen: Opleiding Systemisch Werken

Voor mijn overige ervaring en opleidingsachtergrond als coach en training kijk hier.

 

Wil jij met jezelf aan de slag?

“Alleen het eigen gedragene maakt sterkt – Bert Hellinger“

Resultaten

Ontdek jouw plek in je Familiesysteem

Oude patronen & gedrag doorbreken

Gelukkiger en zinvoller leven

Referenties

Interesse in een Familieopstelling?

Ik maak graag kennis met je! Neem contact op