Neem ik bij Familieopstellingen mijn eigen familie mee?

Een vraag die ik regelmatig krijg

“Neem ik bij Familieopstellingen mijn eigen familie mee?” en ook

“Wat zijn Familieopstellingen precies?”

In deze blog lees je het in het kort…..

Wat zijn Familieopstellingen?

Een Familieopstelling is een methodiek om inzicht te krijgen in problemen, (ongewenst)gedrag en verstoorde (familie)relaties.

Uitgangspunt bij familieopstellingen is dat veel persoonlijke problemen voortkomen uit “verstrikkingen” in het familiesysteem.

Iedere familie heeft een familiegeschiedenis, zijn eigen manier van omgaan met de dingen, gevoeligheden en herinneringen aan soms heftige gebeurtenissen. Vanuit een onbewuste loyaliteit ben je verbonden met deze geschiedenis en (in meer of mindere mate met) de rollen & patronen die eruit zijn ontstaan, zelfs door generaties heen.

Hoe gaat een opstelling bij Positivity in zijn werk?

Als je een vraag/ thema/probleem inbrengt bij een familieopstelling, dan doe je dat zonder je eigen familieleden. Je werkt met deelnemers uit de bijeenkomst; zij staan representant voor jezelf en jouw familieleden. Je geeft ze intuïtief een plek in de ruimte, je maakt als het ware een opstelling.

(Overigens is het ook mogelijk 1 op 1 te werken)

Het bijzondere is dat de representanten toegang blijken te krijgen tot gevoelens van degene die ze representeren m.b.t. het ingebrachte thema. Reacties, ervaringen en bewegingen van de representanten geven vaak veel inzicht in wat er speelt. Ze leggen onderliggende dynamieken bloot.

Wat kan een opstelling je brengen?

De inzichten worden gebruikt in het verdere verloop van de opstelling en geeft de mogelijkheid om je los(ser) te maken van verstrikkingen en jouw “juiste” plek in te nemen.

Afhankelijk van je thema kan dit uiteindelijk resulteren in bijvoorbeeld; meer rust, loslaten van belemmerende patronen, vergroten van je zelfvertrouwen, beter grenzen aangeven, loslaten schuldgevoelens en verbetering van relaties.

Zelf meedoen?

Wil je zelf een familieopstelling ervaren als vraagsteller of representant? Of liever 1 op 1 werken?

Dat kan bij Positivity, coaching & training in Vortum-Mullem. Vortum ligt binnen een half uur rijden van o.a. Boxmeer, Vierlingsbeek, Uden, Gennep en Nijmegen.

Neem hier contact op voor meer informatie.