Hoe zou onze wereld eruit met vrouwen als leiders?

Vrouwen aan de leiding

Dat is een vraag waar ik steeds vaker over nadenk, want ik ben heel benieuwd naar het antwoord.

Als je de wereld op dit moment bekijkt en wellicht de laatste eeuwen, kunnen we volgens mij wel stellen dat de mannen veelal aan de “macht” zijn (geweest) en dat er een overwegende mannelijke energie heerst.
Er is daarin wel een verandering gaande, kijkend naar de afgelopen 40 jaar hebben vrouwen zowel letterlijk als figuurlijk steeds meer een stem gekregen en is er veel veranderd in de rechten van de vrouw.

Echter, volgens mij zou de aarde een veiligere en liefdevollere plek kunnen zijn als meer vrouwen de kans krijgen en pakken om hun plek in te nemen, dat de mannen en vrouwen energie beter in balans is.

+/- 80% van alle criminelen mannen

Als je in het nieuws zou horen: “Nederlandse vrouw, normaal postuur, blond haar, heeft vannacht inbraak gepleegd in 5 woningen”, dan staat toch iedereen wel even raar te kijken. We gaan er vaak onbewust al vanuit dat een man het heeft gedaan, althans ik wel. Terroristische aanslagen, worden gedomineerd door mannen. Wat maakt dat mannen sneller dan vrouwen op dit pad raken?

Hoe zou onze aarde eruit zien en voelen als er vanaf nu overwegend vrouwelijke leiders zouden zijn, als de grote landen zouden worden bestuurd door vrouwen? Dat in de Verenigde Staten een Presidente aan het roer staat en een groot deel van het bestuur onder haar vrouw is, dat onze Mark Rutte een Marije Rutte zou zijn en landen als China en Rusland een vrouw aan de macht laten.

Misschien is God wel een vrouw

Neem God bijvoorbeeld. God is een benaming voor veel verschillende opvattingen; sommigen geloven dat het liefde is, anderen het universum, maar ook veel mensen zien God als degene die de aarde schiep, een wijze oude man met een baard die over de wereld waakt. Maar misschien is God wel een vrouw. Een wijze vrouw met een grote bos krullen en een lange witte jurk, die toeziet op alles wat wij doen.

En de Kerstman. Ik kan me voorstellen dat hij zijn taken ook wel een keer moe is, wellicht tijd voor de Kerstvrouw, een oma type (inmiddels ook al flink op leeftijd), maar die staat te popelen om zijn taken over te nemen. En neem onze goedheilig man, hoe zou onze Sinterklaastijd eruit zien met een goedheilig vrouw “Sinterklasien”. Een vrouw met een lang gewaad, een mijter en wellicht een paar mooie oorbellen. Op welke manier gaat zij de kinderen benaderen en welke grapjes maakt ze?

Met alle respect voor andere culturen, maar hoe zou het zijn voor mannen en vrouwen in de Oostere landen, als niet de vrouwen, maar de mannen gesluierd over straat zouden gaan. Dat vrouwen zich vrij voelen te dragen wat ze willen en verantwoordelijk zijn voor een tal van beslissingen die de mannen nu nemen.

Meer vrouwelijke energie

Ook de van nature meer aanwezige kwaliteiten van mannen; het daadkrachtige, grenzen stellen en jezelf durven laten zien, ook deze eigenschappen zijn nodig. Maar volgens mij kan de aarde op dit moment en in de nabije toekomst meer vrouwelijke energie gebruiken, zodat het een fijne leefbare plek is voor iedereen. Dat de beslissingen in o.a. de hoge boom meer intuïtief worden genomen, met een zachte blik en met meer aandacht voor sociale problemen.

Ik las net in een artikel dat het belangrijker gaat worden om `te zijn´, dan `te hebben´. Als we deze beweging weten te maken, komt het mannelijke en vrouwelijke steeds meer in balans en dat is nu net waar het om gaat. In plaats van dat het één het ander overheerst, dat het elkaar juist aanvult.

Echter dat vraagt wel van vrouwen dat ze stappen gaan zetten, meer in hun kracht gaan staat en op een positieve manier voor zichzelf en hun omgeving opkomen!