Tips voor het doorbreken van de sleur (deel 3)

Hoe ging het met de eerste 10 tips, wat heeft het je tot dusver opgeleverd? Al goed op dreef? Dan ben je klaar voor de laatste 5 tips die je helpen de sleur te doorbreken en je creativiteit aan te boren.

11. Bedenk een land en maak hier een landkaart van

Ook al zijn we geen kind meer, kleuren, tekenen etc. kan nog steeds heel leuk zijn of ontspanning geven. In het kader van “laat je creativiteit de vrije loop” bedenk eens een land met bijbehorende naam, dorpen en steden (als die er zijn) en maak er een landkaart van. Inclusief alle begroeiing: bos, strand, woestijn etc. Gewoon omdat het kan.

12. Maak een lijst van je tien gekste gewoonten

Welke gewoonten heb je? Misschien vind je deze leuk, irritant of raar. Schrijf ze eens op, misschien vallen ze best wel mee… en zo niet, mag je ook een beetje gek zijn?

13. Doe niets

We zijn geregeld aan het hollen, zijn druk, vinden dat er te weinig uren in een dag zitten of te weinig dagen in een week. Althans sommige van ons. Doe eens even een moment NIETS.
Voel wat er is in je lijf, ontspan je en focus je op je ademhaling. En adem uit…….

(Het schijnt zelfs wetenschappelijk bewezen dat het goed voor ons is om af en toe niets te doen, zodat we alle prikkels van de activiteit ervoor kunnen verwerken.)

14. Schrijf 10 dingen op die belangrijk voor je zijn (exclusief personen)

Welke materialistische dingen in je leven kun jij echt niet zonder? We hebben spullen en dingen die ons leven gemakkelijker en aangenamer maken, maar we kunnen de neiging hebben ze voor lief te nemen. Maar neemt iemand het weg dan missen we het.
Dus welke 10 dingen in jouw leven zijn belangrijk voor je? Je bed, telefoon, tv, boeken in je boekenkast, douche, fiets, laptop? Als je ze opschrijft bedenk dan ook waarom ze belangrijk voor je zijn. Wat brengt het je? Waarschijnlijk waardeer je ze daarna des te meer.

15. Maak een Moodboard over je leven en jouw wensen

Wie ben jij als persoon, wat vind je belangrijk, welke plekken op de aarde vind je mooi, welke wensen heb je, wat of wie inspireert je, welk eten vind je lekker, welke films kijk je graag, welke muziek luister je het liefst etc? Maak er een moodboard van, of een heel plakboek als je inmiddels vol inspiratie zit. Pak een stapel oude tijdschriften, knip er plaatjes en teksten uit of zoek rond op internet en print het één en ander uit. Wat kenmerkt en inspireert jou?
Heb je gelijk een mooie dagelijkse inspiratiebron om te bekijken.

Dit kan overigens ook als Bucketlist moodboard tijdens één van de workshops.

Toch nog een 16e tip, bedenk 5 nieuwe tips !