Doorbreek de sleur met deze tips (deel 2)!

Nieuwe Hersen-afslagen

In de vorige blog kon je de eerste 5 tips lezen om je brein een beetje op de kop te zetten, nieuwe A1 hersen-afslagen te nemen en de sleur wat te doorbreken. Je staat natuurlijk te popelen voor meer tips, hier volgen ze, weer 5….

Om de boel in de bovenkamer een beetje op te schudden en je creatieve deel naar boven te laten komen (wees gewaarschuwd, ze zijn wel een beetje maf ).

6. Eet een dag lang alleen groen voedsel

Of paars…. of rood…. of oranje. Kies je favoriete kleur en eet een dag alleen voedsel in die kleur. Dat vraagt van jezelf om eens na te denken welke voedsel er allemaal is in die specifieke kleur en je zult het met veel meer aandacht eten. Waarschijnlijk ook nog eens heel gezond (als je oranje spekjes, oranje tompouchen en WK vla niet meetelt)!

7. Schijf een liefdesbrief aan jezelf

Misschien best wel een gekke gedachte, jezelf een liefdesbrief schijven.
Maar als je de gekheid van die gedachte even los kunt laten, stel je dan eens voor waarom iemand verliefd op jou zou kunnen worden. Welke bijzondere eigenschappen heb je, wat is mooi aan jouw uiterlijk en wat doe je wat een ander in je zou kunnen waarderen? Schrijf een liefdesbrief aan jezelf en aangezien je verliefd bent is overdrijven natuurlijk toegestaan.

8. Poets je tanden met je andere hand

Om gewoon eens een standaard patroon te doorbreken, want tandenpoetsen doen we immers allemaal 2x per dag (althans daar ga ik maar even vanuit, wel zo fris). Het is zo’n handeling waar we al niet meer bij nadenken, dat gaat op de automatische piloot. Maar als je de piloot even aan de kant zet en je andere hand gebruikt, bewandelt je brein net even een andere weg.

9. Maak een kunstwerk van een pen, post-its, paperclips en elastiekjes

Gooi de smartphone en laptop aan de kant, Netflix even on hold en pak de bovengenoemde items bij elkaar en maak er een kunstwerk van. Wie weet welke kunstenaar/kunstenares er in je los komt en anders… ach smaken verschillen.

10. Hang je favoriete Quote op het supermarkt prikbord

Welke quote inspireert jou? Welke quote zou je leven positief veranderen als je die daadwerkelijk (nog meer) zou leven? Misschien kun je daar ook anderen mee inspireren. Mensen zullen in ieder geval verrast zijn zoiets te zien hangen naast de “Ik verkoop mijn kat” en “Gratis af te halen oude kast” briefjes.

 

Don’t dream your life, live your dreams

(Eén van mijn eigen favorieten)

 

Nog meer tips?

Houd de website in de gaten… en schrijf je hiernaast in voor de Inspiratiemail.