Doorbreek de sleur met deze 5 tips!

Take a break…

Sleur, het woord heeft een wat negatieve associatie, maar op zich hoeft er niks mis mee te zijn, we hebben ze allemaal van die dagen. Het is nou eenmaal een beetje onmogelijk om de ene dag met parachute uit een vliegtuig te springen in Frankrijk, de dag ernaar even naar je werk te gaan en de dag daarna weer in het vliegtuig te stappen met je gezin naar de Bahama’s, enzovoort (nouja voor de meesten dan).

Maar je kent het vast, dagen die soms een herhaling lijken van de dagen ervoor en vaak ook nog eens volgepland zijn met o.a. werk, de was, sociale afspraken, gezin etc.  en in die tijd kom je amper aan jezelf toe.

Herkenbaar?

Af en toe een Kitkat nodig? 

Waarschijnlijk (en hopelijk) is de invulling van het grootste deel van je tijd leuk (en afwisselend), maar daarnaast heb je ook periodes dat de dagen een herhaling van alle vorige lijken. Wil je even wat andere energie?

Dan wordt het tijd om die oude patronen eens even te doorbreken.

Voor een aantal jaren terug las ik een artikeltje met tips om je creativiteit te verhogen en je leven eens van een andere kant te bekijken. Met een aantal van deze tips en aanvullingen heb ik een lijst gemaakt met 15 tips voor een nieuwe creatieve kijk op je leven. Hierbij de eerste 5. De andere volgen in de andere twee blogs..

Probeer het eens en kijk wat het je oplevert!

Wees gewaarschuwd: ze zijn wel een beetje maf en vragen je je innerlijk kind aan te boren 😉

1. Schrijf een brief aan je toekomstige zelf en maak hem over 10 jaar open

Om maar gelijk met een diepzinnige tip te beginnen.
Zoek een rustige plek, pak een blaadje en pen en schrijf een brief aan jouw toekomstige zelf. Beschrijf hoe het nu met je is, wat je belangrijk vindt en waar je hoopt te zijn over 10 jaar. Doe de brief vervolgens in een envelop, zet er de datum op wanneer je hem mag openmaken en leg de envelop op een plek waar je hem over 10 jaar weer zal vinden.

Spannend….

2. Geef namen aan alle voorbijgangers

Gewoon omdat het leuk is en omdat de voorbijgangers dan net iets meer betekenis krijgen. Als je op het terras zit zou je zelfs kunnen bedenken welk leven ze leiden: welk werk doen ze, hebben ze een gezin, welke vreemde hobby, wat verzamelen ze etc. Kijk eens of je je creatieve brein de vrije loop kunt laten.

3. Schrijf een handleiding voor jouw leven

Neem een moment om als toeschouwer naar jezelf en jouw leven te kijken. Welk advies zou je jezelf dan geven? Hoe wil jij met jezelf en anderen omgaan? Hoe ga je om met tegenslagen? Hoe vier de mooie dingen? En welk advies zou je leven een stuk fijner maken? Schrijf dit in de handleiding.

Misschien kun je hem zelfs delen met anderen, of handleidingen uitwisselen, zoals een receptenboek.

4. Bedenk een nieuwe functie voor een kapot voorwerp

Wat zonde er gaat iets kapot. Je eerste neiging: HUP in de prullenbak. Maar wat nou als je er een andere handige functie voor kunt bedenken. Wellicht ga je het daar uiteindelijk niet eens voor gebruiken (of wel natuurlijk!), maar het vraagt van je dat je opties bedenkt hoe iets toch nog nuttig voor je kan zijn. Nog leuker, vraag partner, kind, opa of oma mee te brainstormen..

5. Schrijf een krantenartikel over wat je vandaag gaat doen

Laat de journalist in jezelf los. Hoe wil je dat jouw dag eruit ziet en hoe zou een vreemde lezen over jouw dag? Ten eerste kun jezelf alvast in een positieve stemming brengen over de te gekke dag die je gaat beleven. En ten tweede geeft het focus, wat is vandaag van belang, wat is de rode draad in het verhaal?

Wil je nog meer tips…. houd de website in de gaten….