Bucketlistvinkje: Er was eens een sprookjeskasteel

Dat wil ik met eigen ogen zien

Je ziet ze regelmatig; die prachtige plaatjes in magazines van hoge bergen, zonnige stranden, gave gebouwen enz. Ze lijken vaak zo onbereikbaar. Dat je denkt “oh dat zou ik ooit nog wel eens in het echt willen zien”.

Sinds ik een Bucketlist heb gaan dit soort gedachten vaak over in actie en krijgen ze een plek op mijn lijst. Zo ook jaren geleden toen ik bovenstaand plaatje zag van Kasteel Neuschwanstein. Velen zal het misschien niets zeggen, maar Slot Neuschwanstein is een prachtig sprookjeskasteel in het verre zuiden van Duitsland. En ook al zijn we naaste buren, het zuiden van Duitsland is niet iets wat je even op een middagje doet.

Toen we echter dit voorjaar aan het bedenken waren hoe we onze zomervakantie zouden gaan invullen kwamen we op het idee van een Roadtripje met als eindbestemming Festival Sziget in Boedapast. En laat nou met een omweg (maar daar zijn Roadtripjes immers voor) Neuschwanstein in de buurt van de route liggen.

Nee niet nu…..

Toen we echter de kaartjes hadden geboekt voor een rondleiding in het kasteel kwam ik erachter dat de Mariaburg, vanwaar alle beroemde kiekjes worden genomen, i.v.m. rotsval tijdelijk was afgesloten. Nee toch niet NU….(Overigens de foto hierboven is van de voorkant en alleen met een helikopter of als ervaren bergbeklimmer te maken)

Maarja niets aan te doen, de reis is al geboekt, dus duimen dat hij t.z.t. weer open is.

En zo komt het dat we op zaterdag 6 augustus van dat jaar richting Neuschwanstein rijden, hoe dichter we in de buurt komen hoe mooier het wordt. Het kasteel is enorm!

In het dorpje komen we er wel achter dat wij niet de enigen zijn die het willen zien, toch gek, want op de plaatjes staan er nooit mensen 😉

Kom maar op met die selfie

Als we onze tickets willen bevestigen zien we overal grote borden “Mariaburg gesloten”, toch maar even navragen of dat echt zo is want rond deze periode zou hij weer open gaan. De medewerkster vertelt ons dat de brug sinds gister weer open is. Mazzel!

Na een tijdje keurig te hebben gewacht in de rij kunnen we ons op de burg wagen en de selfie gaan nemen. De wens was immers: “Een selfie nemen bij Slot Neuschwanstein”. En hoe mooi een plaatje in een tijdschrift ook is (ook al is het van een nog mooiere kant en heeft het de mystieke mist), niets komt in de buurt van het met ogen zien. Wat mooi. Vinkje!

De tip van deze keer: Gewoon doen!!

Benieuwd wat er op jouw Bucketlist staat!

Ook met jouw wensen en dromen aan de slag? Kijk bij de Leef je Bucketlist workshops of op www.leefjebucketlist.com