Bucketlistvinkje: Meedoen aan een Color Run

Color run zwolle

Kleurenspektakel tijdens Color Run

Ik ben van nature geen sporter. Kapot gaan tijdens een marathon of een flinke wiellertocht, dat is aan mij niet besteed. Mijn moeder heeft me ook meerdere malen laten weten dat ik dat van haar heb (ik hoef dus geen psychologische sessies te doen om daar achter te komen). Ik sluit me echter wel graag aan bij de doorsnee Hollander die regelmatig de fiets pakt of een wandeling maakt in de omgeving. Klinkt natuurlijk niet heel spannend, maar wel gezond en goed voor je lijf.

Wat er echter wel op mijn Bucketlist stond was meedoen was de Color Run. Iets wat destijds alleen nog maar in het buitenland was. Een Color Run: met een hele horde mensen een route rennen en je onderweg laten onderdompelen in de meest geweldige kleuren verf. Dat wilde ik ook wel, dus hij kwam op mijn lijst.

Feest van de overwinning

Als je “all the way” wilt moet je naar India, hier vieren ze in het voorjaar het Holi feest: een kleurenspectakel in het groots, waar ook nog eens een mooie symboliek achter zit. Het symboliseert de lente, de overwinning van het goede op het kwade, van licht op duisternis en van recht en waarheid.

Ik besloot het iets dichter bij huis te zoeken. Dus toen in 2013 Zwolle aan de beurt was (waar mijn zus woont) waren we er direct bij om een plek te bemachtigen.

Op de flip flops…..

En zo ging ik op zaterdag 7 juli 2013 met 4 meiden richting Zwolle. Samen met nog duizenden anderen maakten we ons klaar voor de Run. We kregen een NET5 t shirt, zo’n  haarzweetband en een individueel nummer (15333). Het kon niet professioneler.

Tot ik naar mijn voeten keek……….. daar zaten een paar slippers aan……..

Aangezien het die dag bloedheet was zag ik het niet zitten mij in sportschoenen te hijsen, echter ik moest concluderen dat al mijn mede-renners zeer professioneel renschoensel aan hadden. Ik had me blind gestaard op de roze, blauwe en groene verf, maar waar het om ging was de Run. Oeps!

Nouja niets meer aan te doen. Gaan met die banaan, euh slippers.

Kom maar op met die verf

En zo gingen we van start. Bij elk kruispunt werden we ondergedompeld met een bus kleurige verf, waar we maar al te graag doorheen liepen. Het rennen werd soms afgewisseld met snelwandelen en zo kwam ik met mijn zussen en met de slippers bij de finish. 5 km dat is nog eens te doen :-).

Als passende afsluiting werden we op het grote plein nog getrakteerd op een ware kleuren explosie. Leuke ervaring!

Dus mijn #Bucketlistadvies voor deze keer is niet heel diepzinnig, maar wel praktisch: Zet een Color run op je Bucketlist, daar wordt je gegarandeerd vrolijk van!

Zorg alleen even voor de juiste voorbereiding.