Bucketlist tip: Zorg dat je jouw lijst elke dag ziet!

Als je jouw dromen wilt realiseren, is het belangrijk dat je het onderdeel laat zijn van je dagelijkse leven. Om dat te doen moet je natuurlijk goed weten wat er op staat en daar je focus op richten.

Het is toch zonde als je druk bezig bent geweest om een mooie lijst te maken waar je een positief gevoel bij hebt, als deze vervolgens verfrommeld achter in de kast beland. De tip is dan ook om te zorgen dat je dagelijks “positief geconfronteerd” wordt met jouw lijst. Ik geef je hieronder een aantal suggesties.

Bucketlist in je Smartphone

Een smartphone is niet meer uit ons leven weg te denken, we gebruiken het de hele dag door. Daar kun je slim gebruik van maken, want er zijn apps te downloaden waar je jouw Bucketlist in kunt zetten. Zo kun je de lijst regelmatig bekijken, direct afvinken als je iets behaald hebt of iets aanpassen als het nodig is.

Een geweldige app voor het bijhouden van alles wat belangrijk voor je is is die van Levensdossier. Het helpt je om zinvoller en bewuster te leven (hij staat op het startscherm van mijn telefoon).

Bucketlist op je laptop

Zet je wensenlijst op je laptop als bureaubladachtergrond of  maak een mapje waarin je alles verzameld wat met jouw Bucketlist wensen te maken heeft. Foto’s van jouw wensen, informatie van internet, artikelen met betrekking tot jouw doelen, inspirerende filmpjes en quotes over het realiseren van dromen en muziek die jou in de juiste stemming brengt om aan de slag te gaan.

Bucketlist aan de wand

Hang jouw geformuleerde Bucketlist op een mooi groot vel papier aan de wand, je kunt er zelfs foto’s bij hangen met wensen die je al gerealiseerd hebt of nog wilt realiseren. (Dit heb ik zelf gedaan, een mooi exemplaar in de hal boven). Dit kan je motiveren en inspireren. Dat het een mooie plek heeft in je huis een dagelijkse reminder waar jij naar toe wilt met je leven.

Er zijn natuurlijk nog vele andere mogelijkheden te bedenken, kies iets wat goed bij je past.

Net zoals je overal rode auto’s opvallen als je net een rode auto hebt gekocht, zo gaat het dagelijks zien van jouw Bucketlist je helpen om kansen te zien.

Hoe maak jij jouw Bucketlist zichtbaar?

Ook met jouw wensen en dromen aan de slag? Kijk bij de Leef je Bucketlist workshops of op www.leefjebucketlist.com