Bucketlist tip: Zoek uit wat er nodig is…

Maak je wens realistisch

Een valkuil bij het maken van een Bucketlist kan zijn dat je een mooie lijst hebt gemaakt en het proces vervolgens stopt. De wens lijkt te hoog gegrepen of je weet niet waar je moet beginnen.

Wat je hierbij kan helpen is dat je stap voor stap gaat uitzoeken wat er voor nodig is om je wens(en) te realiseren.

Bekijk hoe je bijvoorbeeld de wens om een wereldreis te maken kunt realiseren. Zoek uit wat het leven per dag gemiddeld kost in de landen waar je naartoe wilt reizen. Kun je verlof krijgen bij je huidige werk, huis onderverhuren, heb je voldoende spaargeld of hoeveel tijd heb je nog nodig om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen? Allemaal praktische zaken die je helpen jouw wens realistischer te maken.

Wat heb je nog te doen?

Wil je bijvoorbeeld de marathon lopen, ga dan informeren hoe vaak succesvolle marathonlopers trainen per week, wat ze eten, welke sportkleding ze dragen en hoe je lichaam werkt tijdens deze intensieve inspanning. Bedenk je wat jij nog moet doen om daar te komen.

Voor elke wens geldt dus: “zoek uit wat er nodig is”. Dus lees boeken, zoek op internet, bekijk filmpjes en informeer hoe jouw voorgangers het ooit hebben gedaan.

De conclusie van je zoektocht kan zijn dat je nog een weg te gaan hebt voor je jouw wens kunt realiseren of je krijgt het inzicht dat het dichterbij is dan je dacht.

Daar heb ik echt geen geld en tijd voor

Wat ik regelmatig hoor van mensen als je het hebt over een Bucketlist: Leuk hoor zo’n Bucketlist, maar …..”daar heb ik toch geen tijd voor”, “daar heb ik geen geld voor” of “dan ben ik toch egoïstisch als ik dat doe”. Dit zijn allemaal overtuigingen die jou blokkeren om dat te doen wat je graag wilt. De stemmetjes in je hoofd die je er van weerhouden voluit te leven of je te laten geloven dat je het niet kunt.

Neem die beperkende overtuigingen onder de loep en bedenk hoe je deze kunt omzetten in overtuigingen die je denken verruimen. Zodat ze je ondersteunen in het bereiken van jouw dromen. Soms helpt het om daar hulp bij in te schakelen bijvoorbeeld in de vorm van een coach.

Je zult merken dat als je iets echt graag wilt, je bereid bent om daar tijd voor te maken, geld voor opzij te zetten of andere concessies te doen indien nodig. Soms heb je alleen even een zetje nodig om te beginnen.

Wat is er nodig om jouw wens(en) te realiseren?

Ook met jouw wensen en dromen aan de slag? Kijk bij de Leef je Bucketlist workshops of op www.leefjebucketlist.com