Bucketlist tip: Is dit echt wat ik wil?

Hoe blij word jij van een bak vol haaien?

Zodra je besluit een Bucketlist te maken kan het heel verleidelijk zijn de meest gave en avontuurlijke wensen te bedenken; parachutespringen, met haaien zwemmen, een wereldreis maken, meedoen in een speelfilm, een zomerse cruise maken, Mount Everest beklimmen, 24 uur lang in de jungle overleven…. en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Stuk voor stuk gave en bijzondere wensen. Vraag jezelf echter wel af of de wens ook bij je past, is het echt wat je wilt. Word je er echt blij en gelukkig van?

Als we je nu zouden droppen in de Indische Oceaan in een bak vol haaien, denk je dan nog steeds “Ja dit is echt wat ik wil”. Zo ja, gaaf! Of denk je “Help, haal me hier uit!!” en bleek het achteraf meer een leuke wens voor op papier.

Of als je kilometers boven de vaste grond van Texel zweeft, klaar om de sprong uit het vliegtuig te maken, is dat dan aan jou besteed? Uiteindelijk niet aan mij! Hij stond op mijn 1e Bucketlist versie (want parachutespringen dat moet je toch gedaan hebben), maar toen ik echt bij de mogelijkheid stilstond leek het me toch een minder goed idee 😉

Bedenk je of de wens op je Bucketlist belangrijk genoeg voor je is dat je er geld voor over hebt, tijd voor vrij wilt maken en indien nodig concessies voor wilt doen. Als het antwoord op alle drie JA is, dan heb je een wens te pakken die bij je past.

Ontdek jouw Levenswaarden

Bewust en onbewust hebben we (levens)waarden, die sturen ons gedrag. Het kan helpend zijn om jouw levenswaarden te achterhalen, zodat je jouw Bucketlist daarop kunt afstemmen.

Denk aan waarden als zekerheid, avontuur en creativiteit. Als bijvoorbeeld zekerheid je aanspreekt, dan is het wellicht minder handig om voor de meest avontuurlijke wensen te gaan. Tenzij ook één van je waarden zelfontwikkeling is, dan ben je misschien bereid de uitdaging aan te gaan. Nog even los van het feit dat veel veranderbaar is en wellicht je waarden ook.

De lijst hoeft alleen maar aan jouw wensen te voldoen

Een Bucketlist maak je voor jezelf, zodat jouw leven er leuker en zinvoller van wordt. Dus kijk wat jouw unieke lijst is. Deze hoeft aan niemand anders zijn wensen te voldoen. Alleen aan die van jou.

Fijn toch!

 

Ook met jouw wensen en dromen aan de slag? Kijk bij de Leef je Bucketlist workshops of op www.leefjebucketlist.com