Bucketlist tip: The Sky is the limit, alles kan…

inspiratie

Zet geen rem op jouw dromen en wensen

Door het hebben van een Bucketlist geef je ruimte aan jouw wensen, dromen en verlangens.

De eerste tip die ik meegeef tijdens een Leef Je Bucketlist Workshop of Inspiratiesessie is dan ook om in het begin-stadium alle wensen er te laten zijn.

Het zou jammer zijn als je bij de eerste stap “brainstormen over je wensen” jezelf al direct op de rem zet en in beperkingen gaat denken. Alles mag, the sky is the limit, zodat je erachter komt wat je daadwerkelijk wilt. Dit kan heel bevrijdend werken! Dus nog niet bezig met “Kan ik het wel betalen?”, “Daar heb ik toch geen tijd voor”, “Dat kan ik vast niet” etc. Die beperkende overtuigingen zijn voor een later stadium.

De “Sky is the limit” gaat niet zozeer over de grote of dure wensen, het gaat ook juist om wat jij allemaal in huis hebt (of nog uit jezelf kan halen). Wensen die te maken hebben met je persoonlijke ontwikkelingsproces. Vraag jezelf af; “Wat wil ik bereiken, waar wil ik heel goed in zijn of waar wil ik me in ontwikkelen?”.

Vanuit de lucht bekeken

Soms lijken de wensen die we hebben mijlenver van ons af te staan. Alsof we een berg moeten beklimmen om er te kunnen komen. Wat je dan kan helpen is om de berg eens van een afstand te bekijken, vanuit de “Sky” (lucht). Hiervandaan valt hij binnen het grotere geheel en is hij gevoelsmatig minder groot. Zo kun je ook naar de wensen op jouw lijst kijken, door even afstand te nemen.

Alles begint met de eerste stap. Hierover zal ik in één van mijn volgende blogs meer vertellen.

Uiteindelijk check je jouw wensen.

Zodra je hebt gebrainstormd over al je wensen en deze in je “officiële” Bucketlist wilt zetten, kun je langzaamaan je wensen checken met de realiteit. Ongekende keuzemogelijkheden kunnen bevrijdend, maar ook beangstigend werken. Er is namelijk zo veel keus. Je zult dus kritisch moeten zijn. Vraag jezelf af: ” Wat wil ik echt bereiken en waarom wil ik dit?” en “Wat gaat mij dit uiteindelijk opleveren?”

Heb je op dit moment de mogelijkheid om deze wens uit te laten komen of ben je bereid daar het nodige voor te doen. Je wilt namelijk niet dat je door deze lijst gedemotiveerd raakt, omdat de wensen niet realistisch bleken of omdat het er veel te veel zijn.

Soms is The Sky echt the Limit

Maak dus een lijst met wensen die binnen jouw huidige mogelijkheden liggen, maar ook zeker een aantal waardoor je de grenzen van je mogelijkheden gaat verleggen. Hierdoor kom je er achter dat er meer mogelijk is dan je denkt (ook hierover later meer). Als je er maar echt voor gaat!

 

 

Ook met jouw wensen en dromen aan de slag? Kijk bij de Leef je Bucketlist workshops of op www.leefjebucketlist.com